Musta perjantai ja Kybermaanantai ovat Suomessa – nyt tarvitaan Pikkubisnesten lauantai!

Olen nyt Yhdysvalloissa, jossa Black Friday rikkoi taas kerran kaikki aikaisemmat myyntiennätykset, osin siksi, että sen myyntiin vaikutti entistä suurempi nettikauppa. Suomeen on alkamassa pian Kybermaanantai (onnittelut Olli Savolaiselle ja kumppaneille kootun sivuston www.cybermonday.fi saamisesta toimintaan useiden nettikauppiaiden kanssa!) ja Black Friday -tarjouksia oli lehdissä sekä netissä todella näyttävästi. Hienoa, tällaisia piristysruiskeita Suomi tarvitsee!

Seuraavaksi Suomeen täytyy saada perinteisiä kivijalkakauppoja tukeva “Small Business Saturday”, joka täällä on juuri alkamassa eilisen Black Fridayn jälkeen. Tuon markkinointitermin omistaa nyt American Express, joka tukee päivää mm. tv-mainoksin ja tapahtumalle omistetulla Facebook-sivulla. Vuonna 2010 alkanut päivä on Yhdysvalloissa koetun menestyksen innoittamana levinnyt ainakin Iso-Britanniaan vuonna 2013.

Kyse on siitä, että pienet paikalliset kaupat eivät pääse oikein mitenkään esiin Black Fridayn tai Cyber Mondayn ostohuumaan, mutta näitä kauppoja todella tarvitaan kaupunkien ja kylien pitämiseksi elinvoimaisina. Myös pienten liikkeiden työllistävä vaikutus on suuri eikä niitä senkään puolesta pidä päästää kuolemaan.

Kun lauantai on tätä kirjoitettaessa illassa, eiköhän julisteta ensi vuoden Black Fridayta seuraava lauantai Pikkubisnesten lauantaiksi, houkutella kauppoja mukaan  ja lähdetä kaikki ostoksille kaupunkiemme kaduille! Kiva olisi myös, jos vaikkapa joku iso pankkimme innostuisi tukemaan suurta määrää pieniä yritysasiakkaitaan Amexin tapaan!

Jätä vastaus

Voit käyttää näitä HTML-tägejä:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kommenttisi tulee näkyviin, kun admin on yhden kommenttisi hyväksynyt.